THE 5-SECOND TRICK FOR KATALOG TASARıMı

The 5-Second Trick For katalog tasarımı

The 5-Second Trick For katalog tasarımı

Blog Article

Basılı katalogların hepsine uygulanabilen ve bu katalogları dijital ortamda görüntülenmesine izin veren kağıt üzerinde basılmamış kataloglardır. E-Kataloglar genelde RGB renk paletine göre hazırlanmaktadır.

Satın alma yöneticileri bir firmasının ihtiyacı olan ürüne karar verirken katalogları yaygın olarak kullanmaktadır. Başka firmaların ürünlerini ve hizmetlerini karşılaştırma ve ürün detay özelliklerini almak gibi sebeplerden katalogları kullanırlar.

“crucial” olarak bahsedilen son renk aslında Siyahtır. Fakat tüm renkleri oluştururken kontrast yaratmak için siyah renk kullanıldığı için “Anahtar Renk” olarak isimlendirilmiştir.

Fakat marka kimliğine uygun görseller ve renkler kullanmaya özen göstermelisiniz. Hedef kitlenize uygun slogan website seçimi yapabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinizin hedef kitleniz tarafından benimsenmesine dikkat edin. Böylece markanızın bilinirliğini arttırabilir ve müşterileriniz ile yakın bir ilişki kurarak kataloğunuzun başarıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca baskı teknikleri de farklıdır. Ofisinizde ki yazıcılardan yazı boyutu, genel tasarım değerlendirmesi yapmanız yeterli olacaktır. Fakat renk ve kapak provası için matbaa ile görüşmekte fayda vardır.

Ikea, BIM, A101 gibi market zincirlerinin aylık promosyonlarını yayınlandığı kataloglar. Bu tarz kataloglar hem baskılı hemde on the net olarak sunulmaktadır. İçerlerinde en çok dikkat eden öğe fiyat bilgisini hedef kitlesi ile paylaşmasıdır.

Şimdi de dijital kataloglara göz atalım. Kataloglar dijital araçlar kullanılarak oluşturulur ve günümüzde çoğu şirket dokümanlarını tanıtmak ve dağıtmak için sadece dijital dokümanları kullanıyor.

Bunlar, klasik yazılımlar gibi PC’nize yüklenmesi gereken çözümlerdir. Her bilgisayar kendi yazılım lisansını gerektirir. Yani doküman hazırlamak istediğinizde sadece yazılımın önceden yüklendiği bilgisayarda çalışabilirsiniz.

Daha sonra ihtiyacınız olan dokümaleı bulmanız gerekir. Eğer şansınız varsa, dokümanda linklendirilmiş bir tablo içeriği vardır ve bu sayede ihtiyacınız olan sayfaya tek tıklamayla ulaşabilirsiniz. Aksi takdirde istediğiniz ürüne ulaşabilmek için manuel olarak sayfa sayfa aramak zorunda kalabilirsiniz.

Katalog tasarımının, kurumsal kimlik tasarımına uygun bir biçimde yapılması gerektiğinden söz etmiştik.

Bir diğer katalog elementi sayfalarda kullanılacak kağıdın yüzey özelliği olan mat ve parlaklık kavramıdır. Kataloğun genel görünüşünü etkilen bu iki kavram iç sayfa ve kapak sayfaları için ayrı ayrı belirlenebilmektedir.

Eklemek istediğimiz bilgiler müşteri bu kataloğa ne şekilde başvuracağı dikkate alınarak Arrange edilmelidir. Bu noktada, birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir: müşteri ürünleri kategorilere göre mi yoksa her bir sayfayı tek tek gezerek mi arayacak? Müşteri basılı bir katalog mu yoksa dijital bir versiyon mu tercih ediyor?

Katalog, her an ulaşılabilir ve hazır olması amacıyla, sürekli olarak bir masa ya da sehpa üzerinde bulundurulan fiziksel bir nesnedir.

Tipik bir A4 fotokopi kağıdıdır 80 gr/m2 gramajı vardır. Kağıt Gramajı bir çok yerde “gsm” kısaltması ile kullanılmaktadır.

Report this page